Ford service:ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Κουρτίδου 22 Κ.Πατήσια τηλ: 210 8322918

ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ

Εδώ θα βρείτε συχνές ερωτήσεις που αφορούν το αυτοκίνητό σας. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις περισσότερες περιπτώσεις, ώστε να σας λυθεί κάθε απορία σχετικά με τη λειτουργία ή κάποιες δυσλειτουργίες του αυτοκινήτου σας.

Εάν έχετε κάποια επιπλέον ερώτηση που δεν βρήκατε στη σελίδα μας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας από την σελίδα της επικοινωνίας και θα φροντίσουμε να σας απαντήσουμε το συντομότερο.ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΦΡΕΝΩΝ ΤΑΚΑΚΙΑ ΦΡΕΝΩΝ
Πως καταλαβαίνω ότι στο αμάξι μου χρειάζονται αλλαγή τα τακάκια.
Σας ενημερώνουμε εμείς για την κατάσταση των φρένων σας στα service και στις αλλαγές λαδιών. Επίσης τα περισσότερα φρένα έχουν αισθητήρες ενσωματωμένους  στα τακάκια που μας προειδοποιούν ανάβοντας μια λυχνία στο καντράν και με ένα βομβητή.

Γιατί όταν πατάω φρένο τα τακάκια μου σφυρίζουν ;
Όταν πατάω φρένο και τα τακάκια μου σφυρίζουν πιθανώς η αιτία να είναι σε κάποια φθορά  που έχουν υποστεί οι δισκόπλακες ή  η πάστα από τα τακάκια λόγω μίξης η μεγάλου χρονικού διαστήματος αλλαγής θα κάνει προσωρινό θόρυβο ο οποίος θα σταματήσει μετά από μερικά χλμ.

Πως  βελτιώνονται τα φρένα του αυτοκινήτου μου;
Βελτιώνω τα φρένα του αυτοκινήτου μου αλλάζοντας  τις δισκόπλακες  με κάποιες καλύτερες (πχ τρυπητές, χαρακτές) ή με μεγαλύτερη διαμέτρου.
Σε πόσα χιλιόμετρα αλλάζω τα τακάκια των πίσω  φρένων;

Τα φρένα των πίσω τροχών τα ελέγχουμε σε κάθε αλλαγή λαδιών και στα ετήσια service αλλά αυτό εξαρτάται και από την χρήση που κάνει ο κάθε οδηγός.

 

Κουρτίδου 22 Κ.Πατήσια τηλ:210 8322918

Στο εξειδικευμένο συνεργείο μας αυτοκινήτων service Ford σας παρέχουμε υπηρεσίες όσον αφορά την επισκευή, συντήρηση και βελτίωση του αυτοκινήτου σας, σε ένα ευπρόσδεκτο, ασφαλές και φιλικό περιβάλλον που προσπαθεί να καλύψει τις υψηλές σας απαιτήσεις σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές.
Για τον σκοπό αυτό ενημερωνόμαστε διαρκώς και χρησιμοποιούμε υλικά και μηχανήματα τελευταίας γενιάς.
Η βασική μας φιλοσοφία, είναι να σας ακούσουμε και να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Γνωρίζουμε ότι η επισκευή, η συντήρηση και η βελτίωση του αυτοκινήτου σας είναι σημαντικό πρώτα απ’ όλα για τη δική σας ασφάλεια.
Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν βρείτε τις πληροφορίες που αναζητάτε στο site μας, μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε και θα είμαστε ευτυχείς να λύσουμε τις απορίες σας. 

Το εξειδικευμένο συνεργείο μας αυτοκινήτων service  Ford δίνει λύση σε σας και στο αυτοκίνητό σας. 

Κάθε πότε αλλάζουμε τα αμορτισέρ;
Τα αμορτισέρ αυτοκινήτων  πρέπει να αλλάζονται κάθε 80.000 με 120.000 χλμ ή εκτός αν έχει  διαρροή λαδιού η χτυπάει το αμορτισέρ

Γιατί είναι απαραίτητο να αλλαχτεί ένα χαλασμένο αμορτισέρ;amor
Ένα χαλασμένο αμορτισέρ πρέπει να αλλαχτεί  διότι στην οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου μας μας αλλάζει την κατεύθυνση αλλά και στο φρενάρισμά με αποτέλεσμα να θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλειά μας.

Σκληρότερα αμορτισέρ μπορώ να βάλω;
Μπορούμε να βάλουμε σκληρότερα αμορτισέρ όπως  και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις σε σκληρότητα ύψος οι οποίες δεν θα επηρεάζουν την αξιοπιστία του αυτοκινήτου μας  αντιθέτος το κάνουν με μεγαλύτερη ευστάθεια.  

Γιατί όταν χαμηλώσω το αμάξι μου πρέπει να βάλω και αμορτισέρ χαμηλώματος;
Γιατί η στάνταρ ανάρτηση που έχει το αμάξι μας δεν χει την κατάληλη διαδρομή. Με αποτέλεσμα όταν βάλω ποιο χαμηλό ελατήριο να χτυπάει η ανάρτηση μας.amor3

Ποια μάρκα αμορτισέρ είναι κατάλληλα για άνετη οδήγηση;
Τα αμορτισέρ που σας προτείνουμε  για άνετη και ξεκούραστη οδήγηση είναι τα αμορτισέρ bilstein.
Ποια αμορτισέρ είναι κατάλληλα για σπορ οδήγηση;

Τα αμορτισέρ που σας προτείνουμε για σπορ οδήγηση είναι τα αμορτισέρ bilstein και τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις σε ύψος και σκληρότητα bilstein - KW

amor2Ποια είναι τα κατάληλα ελατήρια χαμηλώματος;
Τα ελατήρια eibach .

Κουρτίδου 22 Κ.Πατήσια τηλ:210 8322918

Πότε πρέπει να αλλάξω τον συμπλέκτη του αυτοκινήτου μου και γιατί είναι σκληρό το πετάλι του συμπλέκτη;
Όταν έχει φθορά δηλαδη ανεβάζει στροφές ο κινητήρας αλλα το αυτοκίνητο δεν επιταχύνει.Ο συμπλέκτης όταν είναι σκληρός φταίει ο δίσκος

και το πλατό.

Τι έχει πάθει ο συμπλέκτης και δεν μπαίνει η ταχύτητα;
Όταν πατάμε συμπλέκτη και δεν μπαίνει η ταχύτητα χρειάζεται γρήγορα αλλαγή δίσκου πλατό γιατί μπορεί να έχει φθαρεί πάρα πολύ το πλατό.

Πατάω γκάζι ο κινητήρας ανεβάζει στροφές και το αυτοκίνητο δεν ανεβάζει χλμ;
Όταν λοιπόν συμβαίνει αυτό το σύστημα του συμπλέκτη χρειάζεται άμεσα αλλαγή συμπλέκτη.

Κουρτίδου 22 Κ.Πατήσια τηλ:210 8322918

Κάθε πότε είναι απαραίτητο να αλλάξω το ψυγείο του αυτοκινήτου μου;
Το ψυγείο του αυτοκινήτου μου είναι απαραίτητο να το αλλάξω όταν έχω μικρή διαρροή ψυκτικού υγρού η όταν έχει βουλώσει από σκουριές στα παλιά αμάξια.

Γιατί είναι απαραίτητο να αλλάξω το ψυγείο του νερού εάν έχει διαρροή;
Το ψυγείο του νερού είναι απαραίτητο να το αλλάξω όταν έχω διαρροή γιατί θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση θερμοκρασίας του κινητήρα.

Κουρτίδου 22 Κ.Πατήσια τηλ:210 8322918

Το a/c του αυτοκινήτου μου δεν βγάζει κρύο αέρα;
Όταν το air condition (a/c) του αυτοκινήτου δεν βγάζει κρύο αέρα τότε μπορεί να φταίει ότι δεν κομπλάρει ο μηχανικός συμπιεστής του air condition. Η δεν έχει Φρέον το σύστημα του air condition a/c.

Το air condition του αυτοκινήτου μου, βγάζει λίγο κρύο αέρα;
Στην προκειμένη περίπτωση το κλιματιστικό αυτοκινήτου χρειάζεται Φρέον.

Συμπλήρωσα φρέον στο κλιματιστικό και πάλι δεν λειτουργεί!! Τι φταίει;
Έβαλα φρέον στο κλιματιστικό και πάλι δεν δουλεύει πιθανών να έχει χαλάσει ο μηχανικός κομπρεσορας η να έχει κάποια βλάβη στο ηλεκτρικό κύκλωμα.

Έβαλα φρεον στο air condition (a/c) του αυτοκινήτου μου και ενώ στην αρχή έβγαζε κρύο αέρα μετά από δύο  εβδομάδες σταμάτησε να βγάζει;
Στην προκριμένη περίπτωση έχει κάπου διαρροή το σύστημα του κλιματισμού (a/c)

Κουρτίδου 22 Κ.Πατήσια τηλ:210 8322918Find Us

Κουρτιδου 22, Κ.Πατησια
τηλ: 210 8322918
e-mail:[email protected]